Første forsøk i 2017 endte med mageplask…

første campinghelg i 2017 endte før den hadde startet 🙁

Var innom vogna på torsdag 12.01.2017 for å sette på varmen og hadde tatt med endel ting som man har bruk for på vintercamping …. vel inne i vogna slo jeg på batteri hovedbryteren og gikk ut og satte i kontakten i stolpen og slo inn sikringa. la merke til at det ble utelys og trodde alt var bare lykken, men dengang ei.

1. problem

Da jeg kom inn i vogna ser jeg første problem. Et utropstegn på «Hobby displayet» noe jeg tenkte ikke kunne være bra. nå jeg åpnet skapet og kikket inn på aldepanelet der ser jeg at det står en stor feilmelding over hele skjermen.

 

Feilmelding på alde panel

Denne feilen var forsåvidt ikke noe stort problem. Google som er min gode venn fortalte meg at noen har hatt dette problemet før meg 🙂 og løsningen var rimelig enkel. koble fra panelet og legg det på en varm plass, slik at det får tørket opp event fukt som kan ha sneket seg inn. … i mitt tilfelle var det nok men 5- 10 minutter en halv meter fremfor en god vifteovn, så var problemet løst, monterte det inn igjen og alt virket perfekt…. google to the rescue 🙂

2. problem

Var nok ikke like enkelt,selv om jeg også her fant ut at andre

220V til 12 V omformer Hobby. Truma APS 450-HF

har hatt samme type problem hjalp det lite. det som hadde skjedd var at etter at strømmen var kommet på inne i vogna ser jeg at jordfeilbryteren er slått ut, og idet jeg slår den inn igjen ser jeg (og hører) et lysglimt fra omformeren som er plassert øverst i skapet. og i samme øyeblikk blir det mørk både i vogna og i spikerteltet. sikringene slo ut både i vogna og på stolpen ute.jeg gjorde et nytt forsøk og slo inn alle sikringene og forsøkte på nytt. samme smell og lys, og helt mørkt 🙁

om det er lyn, som andre tydeligvis har opplevd problemer med . les: internett og port/låssystem på plassen er dødt etter et lynnedslag,  eller andre faktorer som har spilt inn vet jeg ikke , men jeg mistenker det. uansett jeg tok ned boksen og åpnet den og konstaterte at en komponenet inne i den, kalt en Termittor eller noe sånt, er svartsvidd og brent istykker…

Dagen etter tok jeg telefonen og kontaktet forhandler og de kunne fortelle meg at denne har en pris på den nette sum av ca 4000,- ….

vet nå ikke jeg men det hørtes fryktelig dyrt ut for en liten plastboks men noen trafoer og en håndfull elektro komponenter inni seg…så jeg tok boksen med meg til radio og tv verksted i lødingen for å høre om han har mulighet å hjelpe. og jeg forlot butikken dere med en liten optimistisk føleles da han kunne fortelle at dette hadde han tro på 🙂

Har ikke hentet den og har ikke hørt fra han enda, men håper 🙂

forøvrig finner jeg denne brukt på det store internettet for ca 1/3 del av prisen, så blir nok ikke å handle lokalt uansett…

Så gjenstår det å se om det går lang tid før dette er reparert og alt fungerer som det skal…