Omregistrering fra varebil til 5 seter personbil

29.02.2008 var første dag vår Ssangyoung Rexton hadde skilter på, på norsk jord. så 01.03.2018 er bilen passert 10 år og kan endre status til PERSONBIL…:)

Da bilen ble innkjøpt av oss fikk vi med alle seter, setebelter bolter og tepper som ble tatt ut da bilen var ny. Setene ligger på loftet i garasjen fortsatt innpakket i plast…

Her skal jeg forsøke å skildre opplevelsen jeg har mens prosessen pågår. forhåpentligvis vil det gå greit , men man vet aldri.


15.02.2018:

Tok en telefon til vegvesenet for å høre litt om fremgangsmåte her. og som jeg tidligere hadde lest meg frem til var det bare å bestille time for kontroll, bestille nye hvite skilt, også hive seg i skruinga for å få ut veggen og inn med setene. i enkelte og ifølge vegvesenet sin representant så var det utrolig skjelden at det måte forevises dokumentasjon fra leverandør/produsent i forbindelse med ombyggingen, men han mente at med en såpass vanlig bil var ikke dette noe problem.

så da er det bestilt time den 6. mars for visning på Sortland vegstasjon og og så bestilt nye skilt. så da er det bare å få ut veggen 🙂

Begynner med dette på mandag…


19.02.2018

Da var vi igang.

gulv og vegg fjernet fra bilen, sikkerhetsbelte montert og ryddet litt i noe ledningskaos bakover på venstre side bak baksete, da disse tydeligvis var montert etter at veggen var på plass..Fjerning av veggen var stort sett grei skuring og gikk greit. borret ut popnagler fremme mellom forsete og veggen og løsnet to skruer opp i taket, så var veggen løs. men å få den ut var litt verre da den var større enn både sidedører og bakdør. måtte legge den til side bak i bilen mens jeg fjernet det forhøyede gulvet, og da gikk veggen ut greit.. gulvet var boltet fast mange plasser og ikke alle boltene var like enkle å nå da det var benyttet de orginale setefestene som var under gulvet…. litt trangt men gikk greit med litt tålmodighet..


20.02.2018

Da var arbeidet gjort. tok en runde med støvsuger for å fjerne 10 år med støv som hadde lagt seg på gulvet under/bak

veggen. lagt inn teppe og satt fast surrefester og montert lokk på luken under baksetet som huser jekk og hjulnøkkel samt noe enkelt verktøy. teppet har ligget rullet sammen så det var ikke så enkelt å forme etter gulvet, men vi får se om det går seg til når det får ligget en stund og blir varmet opp… er ikke så enkelt å forme noe som helst når kvikksølvet ligger på rundt 7-8 minus. Ellers så har arbeidet med å fjerne veggen og sette inn bakseter, belter matter etc gått stort sett smertefritt, foruten problemet med matten som som tidligere nevnt var litt missformet.

Nest punkt i programmet er kontroll hos vegvesenet, dette skjer den 6. mars. Må bare huske på å ta med del 2 av vognkortet.

Her er noen bilder fra arbeidet…


05.03.2018

Da er matter for baksetepasasjerer kommet på plass og har forsøkt å ta av skiltene, slik at det ikke blir et problem på vegstasjonen i morgen, og del 2 av vognkort ligger klart.

Alt skal etter min mening være gjort i henhold til Vegvesenets anbefalinger… tvi tvi…


06.03.2018

Endelig godkjent.

alt gikk som smurt, eneste kontrolløren slet litt med var og finne chassinummer… dette var godt plasser under tykk tectylmasse… akkurat der det skulle være.(se annen artikkel)

Alt har godt som det skulle og opplysningene jeg hadde lest meg til tidligere stemte på en prikk.

edf
edf